Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
default-logo
"DE KANS DAT U BRAND MEEMAAKT
IS 1 OP DUIZEND"
"DE KANS DAT U ONDERNEMER VAN
HET JAAR WORDT IS 1 OP ... MILJOEN"
BRON: NEDERLANDSE BRANDWONDEN STICHTING
BENT U VOORBEREID?

BEHEERDER BRANDMELDINSTALLATIE

De beheerder brandmeldinstallatie (voorheen Opgeleid Persoon) behandelt alle aspecten van het beheer en onderhoud van brandmeld/- ontruimingsinstallaties
Bovendien is aan deze cursus optioneel een praktijk gedeelte gekoppeld dat vooral voorziet in de kennis van de eigen installatie.

Doelgroep:
De opleiding is bedoeld voor medewerkers die te maken hebben met het bedienen en het technische beheer van de brandmeldinstallatie.

Leerdoelstellingen:
Na het volgen van deze cursus beschikt de deelnemer over alle noodzakelijke theoretische en praktische kennis om aangewezen te worden als beheerder brandmeldinstallatie zoals vastgelegd in de norm NEN 2654-1 voor brandmeldinstallaties.

De deelnemer kent de opbouw en componenten van de brandmeldinstallatie. De deelnemer kan: periodieke controles uitvoeren, preventief onderhoud verrichten, gegevens in het logboek registreren en rapporteren.

  1. brandmeldinstallaties en de rol van de beheerder
  2. brandmeldinstallaties, techniek en activiteiten
  3. beheer, controle en onderhoud door de beheerder