Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
default-logo
"DE KANS DAT U BRAND MEEMAAKT
IS 1 OP DUIZEND"
"DE KANS DAT U ONDERNEMER VAN
HET JAAR WORDT IS 1 OP ... MILJOEN"
BRON: NEDERLANDSE BRANDWONDEN STICHTING
BENT U VOORBEREID?

OPLEIDING KLEINE HULPMIDDELEN

De cursus is een korte praktijkgerichte opleiding. Het geeft u de kennis die vereist is om te handelen in noodsituaties en voldoet aan de huidige Arbo-eisen. De opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren docenten. Al onze docenten en instructeurs zijn tevens nog altijd beroepsmatig werkzaam op hun vakgebied. Door middel van nabootsing van praktijksituaties wordt de stof zo duidelijk mogelijk overgebracht.

Duur cursus
Het programma voor de training Kleine blusmiddelen bestaat uit twee delen, theorie en praktijk. Beide delen duren gezamenlijk één dagdeel. Direct na het theoretische gedeelte zal worden gestart met het praktijkgedeelte. Na de afronding van beide delen zullen op naam certificaten Kleine blusmiddelen worden uitgereikt.

Inhoud cursus
Zowel in de theorie als in de praktijk zullen de volgende zaken zeker aan de orde komen:

  • soorten branden
  • gebruik blusmiddelen
  • blustechnieken
  • oriëntatie in donkere ruimten
  • zoeken slachtoffer
  • gebruik veiligheidsmiddelen

 

Uiteraard zullen aan de hand van praktijkvoorbeelden en vragen nog vele andere zaken op het gebied van brand en brandbestrijding aan de orde komen. In ieder geval spitst de totale cursus zich ook enigszins toe op uw specifieke situatie…